Nevego


Ürün Ruhsatı ve Etiketi Nevego
Ürün Adı : NEVEGO
Etken Madde  : 500 g / L Chlorothalonil
Formülasyon Şekli : Süspansiyon Konsantre (SC)
Özelliği : Sistemik etkili bir fungisittir.
Chloronitre grubunda yer alan sistemik olmayan, geniş etki spektrumlu, koruyucu özelliği olan bir fungisittir. Zoospor mobilitesini önleyerek etki gösterir. Çoklu site etkinliği mevcuttur.
NEVEGO, Süspansiyon Konsantre (SC) formülasyonunda geniş etki alanına sahip bir fungisittir. İlacın bitki yüzeyine yapışma ve bitkiyi kaplama özelliği çok iyi olup yağmur ve sulama suyu ile hemen yıkanmaz; böylece ilaç yeterli bir süre etkisini korur.
Grubu : M5
Çevreye Etkisi   : Arılara  ve balıklara zehirlidir. İlaç atıklarını akarsu, göl, havuz sularına ve çeşme yalaklarına bulaştırmayın.
- Rüzgarlı havada ilaçlama yapmayınız.
- Boş ilaç ambalajlarını başka maksatla kullanmayın. Usulüne uygun imha edin.
Antidotu : Özel bir antidotu yoktur. Tahrişlerin tedavisinde antihisteminikler veya steroid  pomadlar veya sistemik steroidlerle tedavi tavsiye edilir.
Piyasaya Takdim Şekli : 1 L

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Uygulamadan önce iyi bir karışım elde etmek için ilacın ambalajını birkaç defa baş aşağı çevirdikten sonra püskürtme tankını yarısına kadar temiz su ile doldurunuz ve gereken miktardaki NEVEGO’yu tanka ilave ederek karıştırınız. Ayrı bir kapta ön karışım yapılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİĞİ:

NEVEGO yaygın olarak kullanılan WP olarak formüle edilmiş birçok insektisit, fungisit ile tank karışımı yapılarak kullanılabilir. Ancak ilaç etiketleri üzerindeki tavsiye ve dozlara dikkat edilmelidir. Bordo bulamacı gibi kuvvetli alkalilerle karıştırılmamalıdır. Değişik formülasyonlar da ki EC gibi diğer ilaçlar ile karıştırılırken bir deneme yapılarak karışımın ve uygulamanın izlenilmesi ve daha sonra uygulamaya geçilmesi tavsiye edilir. Surfaktanlar veya yaprak gübreleri ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez.

KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI:

Uygulama Zamanları:

Elma Karaleke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının % 70-80 döküldüğünde, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10-14 gün aralıklarla yapılmalı.

Kabakgiller (Hıyar) - Yalancı Mildiyö: İlaçlamalara bitkiler kol atmaya başladığı dönemde veya hastalık tehlikesinin görülmesi durumunda başlanır ve 8-10 gün aralıklarla devam edilir.

Domates – Mildiyö: İlaçlamalara çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile başlanır ve 10-12 gün aralıklarla devam edilir.

Şeker Pancarı - Yaprak Leke: ilaçlamalara yakın tarlalardaki pancarların % 5’nin yapraklarında en az 10’ar leke görüldüğünde başlanır.

Kayısı - Yaprak Delen: 1. ilaçlama, sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. ilaçlama, ilk baharda çiçek tomurcukları açılmadan önce pembe çiçek tomurcuğu devresinde 3. ilaçlama, meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası (kılıf) meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

DİRENÇ YÖNETİMİ:

NEVEGO adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M5 olarak sınıflandırılmış bir fungisit'tir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için NEVEGO’nun aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M5 harici)  bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

                                                    KULLANILDIĞI BİTKİ VE ZARARLILAR
Bitki Adı Hastalık Adı Kullanma Dozu Son İlaçlama
Hasat Ara Süresi (gün)
Elma Karaleke
(Venturia inaequalis)
200 ml/100 L su 3
Kabakgiller Yalancı Mildiyö
(Pseudopereno spora cubensis)
250 ml/100 L su 3
Domates Mildiyö
(Pyhtophthora infenstans)
175 ml/100 L su 3
Şeker Pancarı Yaprak Leke Hastalığı
(Cercospora beticola)
300 ml/da 3
Kayısı Yaprak Delen
(Coryneum beijerinckii)
200 ml/100 L su 56